Professionel gulvafslibning

Her kan du læse hvordan du selv kan afslibe dine gulve, næsten som en professionel ville have gjort. Er opgaven for avanceret, hjælper vi meget med vores 20 års erfaring.
Kontakt os for et godt tilbud her

I de nordiske lande er der ikke noget, der slår de lyse trægulve. Det er det mest klassiske gulv, du kan have i et dansk hjem og bliver bare ved med at være moderne. Selvfølgelig er der fra tid til anden andre strømninger, der gør sig gældende i boligindretningen. Man kan male sit gulv eller bejdse det i en farve, så det følger de farver og indretningstrends, der er oppe i tiden. Før du kan ændre farven på dit gulv til det lysere eller til en farve skal gulvet dog slibes. Men fortvivl ikke du kan nemlig gøre arbejdet selv og spare en del penge.

Det er nødvendigt med forberedelser

Professionel gulvafslibningEr du træt af dit trægulv? Måske har det set bedre dage og trænger til at blive frisket op? Eller har du et gammelt plettet og ridset trægulv, der er dækket af et træls og grimt væg-til-væg tæppe som ødelægger hele din indretning? I begge tilfælde kommer du ikke udenom at skulle slibe gulvet af, inden du kan få det gulv, du drømmer om. En afslibning er dog noget, du skal planlægge godt, for at den kan foregå så let og hurtigt som muligt. Alt efter, hvor meget du skal slibe, vil det almindeligvis det tage fra 2 til 6 dage. Så du skal varsko dine naboer, hvis du bor i lejlighed. Det er nemlig en larmende proces.

Ryd de berørte rum før slibning

De rum, hvor gulvet skal slibes, skal ryddes fuldstændigt. Også lamper og billeder og gardiner eller persienner skal tages ned. Ellers vil tingene blive så fyldte med støv, at de kan risikere aldrig at blive rene igen. Selvom gulvslibemaskinen har en støvsuger på, tager den langt fra al støvet. Det er en tidskrævende proces, som du skal sætte god tid af til.

Dæk af før afslibning

En anden ting, du skal sætte tid af til, er at dække af. Det er som før skrevet en meget støvet omgang at slibe et gulv, derfor skal du dække meget grundigt af ind til de rum, der ikke berøres. Ellers vil du få slibestøv ind i absolut alle skuffer og skabe. Støvet er meget fint og kan trænge ind over alt. Et godt fif er at tape alle døråbninger til med en kraftig plastik. Og husk at tape til hele vejen rundt. Den dør, du skal benytte for at komme ind og ud af rummet, kan du naturligvis ikke tape til. Men hæng et stykke plastik for som er tapet på i den ene side og foroven og hæng så et fugtigt lagen op ind mod naborummet. Det fugtige lagen er godt til at opfange støv. Du vil takke dig selv bagefter for at have dækket godt af, så du ikke skal i gang med en hovedrengøring i forlængelse af gulvslibningen.
Afdækningsplastik kan f.eks. købes billigt i Bauhaus – Se det her

Lej først gulvsliber når alt er klar

Først når du er helt klar – har ryddet rummet eller rummene, afdækket godt og grundigt til de andre rum – skal du tage ud i et byggemarked og leje de maskiner, du skal bruge. Du kan spørge personalet om, hvilke maskiner du har behov for. Du skal både have en stor slibemaskine og nogle mindre maskiner til hjørner og kanter. Husk også at få slibepapir med, når du er i byggemarkedet. Du skal have mindst tre forskellige korn. Du skal starte med det groveste og siden benytte finere og finere slibepapir.
Du kan leje en professionel gulvslibermaskine hos os – Se mere her

Efter gulvafslibningen, skal der efterbehandles

Når du er færdig med at slibe og står med et helt glat og rent gulv, skal det efterbehandles. Hvis du vil have et meget lyst gulv, skal du give det lud som det første. Dernæst skal det have lak, olie eller sæbe. Vil du male eller bejdse dit gulv så spørg efter gode råd hos en farvehandler.
Lud og lak kan f.eks. købes hos Junckers

Click to rate this post!
[Total: 3 Average: 5]