Gulvafhøvling – Få et tilbud

Med mere end 25 års erfaring inden for gulvafhøvling tilbyder vi den mest skånsomme -og effektive afhøvling af dit gulv.

De massive gulve er både dyre og flotte og kræver den helt rigtige behandling under afhøvlingen for et flot og ensartet resultat.

Vi kender til alle typer af plankegulve, sildebens parket m.m. og ved nøjagtigt hvilken type høvl vi skal anvende, så vi får en flot overflade – uden at gå for dybt.

Vi anvender de nyeste maskiner fra Bona, der støver mindre og er både hurtigere og mere driftssikre, så vi ikke skal komme igen af flere omgange.

En gulvafhøvling er ofte nødvendig hvis:

– Gulvet er behandlet med fernis
– Gulvet er malet
– Gulvet er skadet af mange års slitage
– Gulvet har dybe ridser og mærker
– Der ønskes skift af overfladebehandling f.eks. ny farve

Efter en grov gulvafhøvling, er det nødvendigt at afslibe gulvet til overfladen er glat og hård.
Det gøres over flere omgange med forskellige typer kornstørrelse.

Efter slibningen behandles gulvet med den ønskede overfladebehandling.

Gulvafhøvling Priser

Prisberegneren på forsiden, er kun beregnet på udregning af afslibning af gulve og ikke gulvafhøvling.

Afhøvling af et gulv er en mere omfattende behandling hvor der først afhøvles og efterfølgende afslibes.

Gulve der har behov for afhøvling, er ofte mere slidte og derfor vil vi gerne høre lidt mere om dit gulv før vi afgiver en fast pris.

Kontakt os og fortæl lidt om opgaven, så vender vi retur med en god lav pris alt inkl.
Klik på knappen og udfyld eller ring til os på Tlf.: 50 38 43 38

Gulvhøvling

Gulvafhøvling

Afslibning

Slibning af gulve

Behandling

Gulvolie

Sådan vedligeholder du dit nyafhøvlede gulv

Dit gulv trænger til at blive slebet, når f.eks. lakken er slidt af eller gulvets overflade er fyldt med hakker, ridser og pletter. Når du har fået gulvet slebet – eller måske har gjort det selv – kan du beslutte, hvilken overfladebehandling du har lyst til at gulvet får. Det kan være sæbe, lak, lud eller olie, dog skal man lige tænke på, hvilken træsort gulvet er og hvad der egner sig bedst. Ud over begrænsninger sat af træsorten er det i det store hele op til din smag, hvilken behandling du ønsker, at gulvet skal have. Der er nemlig fordele og ulemper ved alle slags behandlinger. I denne lille guide kommer vi særligt ind på daglig rengøring og vedligeholdelse af olierede gulve efter en gulvafhøvling.

Slib ikke for ofte

Det kommer meget an på hvor tykt slidlaget er på dit trægulv, hvor mange gange det kan slibes. Derfor skal man kun slibe, når det er virkelig nødvendigt, for at undgå at gulvet ødelægges. Det kommer meget an på skadernes omfang, hvor meget der skal slibes væk. Et sæbe- eller oliebehandlet trægulv vil til tider kunne nøjes med en afrensning og en ny behandling med sæbe eller olie. Ved et lakeret gulv er det lidt vanskeligere.

Generelle regler for trægulve

For at holde dit gulv smukt i mange år er det vigtigt at du vedligeholder det efter afslibning og efterbehandling. Her er nogle generelle regler du kan følge for at sikre, at dit gulv holder den flotte overflade.
Det er vigtigt, at du gør dit gulv rent jævnligt enten med en støvsuger eller med en tørmoppe. Det vil sige en moppe uden vand, men med en klud der opfanger støv og snavs. Du skal være omhyggelig med valg af rengøringsmiddel. Den forkerte type kan gøre mere skade end gavn. Så vælg et rengøringsmiddel specielt fremstillet til enten oliebehandlet, lakeret eller lud-/sæbebehandlet gulv.
Er dit gulv af hårdt træ må du ikke hælde vand på, da træet så kan svulme op og eventuel parket dermed beskadiges. Brug derfor en opvredet klud. Sæt filtdupper under bordben eller stoleben samt på andet, der kan ridse gulvet. Har du f.eks. en kontorstol med hjul, er det en god ide at lægge en plastikmåtte, der hvor du ruller med stolen. Det er yderligere en rigtig god ide med en dørmåtte ved hoveddør og eventuelle terrassedøre. Måtterne kan forhindre skidt i at komme ind på trægulvet.

Daglig rengøring af olierede gulve

Ved gulvvask af et olieret trægulv er det anbefalelsesværdigt at benytte en sæbe til oliebehandlede gulve. Den fås både til gulve behandlet med klar olie og til gulve behandlet med hvid olie. Før gulvvasken skal du støvsuge dit gulv for at undgå, at der ligger støv og snavs på gulvet. Moppen eller den klud du bruger skal vrides godt, så du undgår at der ligger vand tilbage på gulvet. Træet har generelt ikke godt af, at der ligger vand på det i længere tid.
Sæben til olierede gulve efterlader en åndbar sæbefilm på gulvoverfladen. Den beskytter gulvet, men samtidigt kan træet ånde. Når man vasker gulvet næste gang vaskes den væk, men erstattes igen af natursæben.

Vedligeholdelse af olierede gulve

Det anbefales, at du for hver fjerde eller femte gulvvask bruger en speciel oliesæbe i stedet for natursæben. Oliesæben fås også i klar og hvid. Til forskel fra natursæben tilfører oliesæben olie til trægulvet. Det er essentielt for at gulvet kan bevarer sin flotte overflade og farve. Oliesæben bevirker også, at der går længere tid før gulvet skal have en rigtig oliebehandling med oliepleje. Oliepleje anbefales ca. hvert halve år og sørger for at mætte trægulvet med olie, så det ikke tørrer ud. Før olieplejen skal gulvet renses med trærens, så det kan tage imod olien.

Click to rate this post!
[Total: 30 Average: 4.9]