Kan trægulvet afslibes?

Der findes 3 meget anvendte typer trægulve i Danmark og det er typerne:

– Massiv
– Lamel
– Laminat

De massive gulvtyper kan både afhøvles og afslibes flere gange uden det giver problemer. Selv skæve gulve kan oprettes under afhøvlingen.

Alt efter træsort kan de massive gulve efterbehandles – Ring hvis du ønsker en anderledes type overfladebehandling, end gulvet tidligere har haft, så vi kan vejlede dig.

Lamelparket er monteret med ægte træfiner øverst og kan derfor godt afslibes. Afslibningen tager ca. 2 mm af overfladen pr. gang.
Vær særligt opmærksom på, at en afslibning ikke kan fjerne meget dybe ridser og huller, da de ofte går helt ned til kernen under træfineren.

Er gulvet særligt slidt -eller har det tidligere været slebet af flere gange, er det i få tilfælde ikke muligt at afslibe det på ny.

Er du i tvivl, så kontakt os.

Laminatgulvene kan desværre ikke afslibes, da slidlaget er meget tyndt og ikke af træfiber.

Planke/Massivt

slibning af massivt trægulv

Gulvafhøvling: JA
Gulvafslibning: JA

Et massivt plankegulv kan slibes igen og igen. Her behøver du ikke være opmærksom på slidlag eller tidligere afslibninger.

Lamelparket

afslibning af lamelgulv

Gulvafhøvling: NEJ
Gulvafslibning: JA

Et lamelgulv kan meget ofte tåle en afslibning, da det øverste lag er ægte træ. Det kan ikke anbefales at afhøvle et lamelgulv.
Bemærk gulvet kan være så slidt, t det ikke er muligt, at afslibe det -og tidligere slibninger tager ca. 2 mm af slidlaget.

Laminatgulv

Kan laminatgulv slibes

Gulvafhøvling: NEJ
Gulvafslibning: NEJ

Et laminatgulv kan ikke afslibes, da det øverste slidlag er lavet af plastic med træstruktur trykt på.

Skift gulvet.

Click to rate this post!
[Total: 14 Average: 4.8]