Gulvafslibning Gentofte

Gulvafslibning Ballerup

Gulvafslibning Ballerup

Gode råd til vask af trægulv 

Der er mange mennesker, som er usikre på, hvordan de skal vaske deres trægulv, og hvilke rengøringsmidler man bør bruge, så det skåner gulvet mindst muligt. Derfor har vi samlet gode råd til gulvvasken. 

 

Brug ikke rengøringsmidler 

Først og fremmest bør man ikke bruge nogen former for rengøringsmidler til at vaske trægulvet med, da de er udviklet til at opløse fedt. Det gælder især, hvis dit trægulv er behandlet med olie- eller sæbe, så vil rengøringsmidler opløse behandlingen. Lakerede gulve kan godt tåle rengøringsmidler, men de plejer ikke trægulvet, som en laksæbe gør. 

 

  1. Vask i lunket vand

Når du vasker dit trægulv, skal det helst være lunket, da det giver de bedste vilkår for at sæben kan blande sig med vandet. 

 

  1. Vask altid i træets åreretning 

Det er vigtigt at vaske i træets åreretning, som er i samme retning, som brædderne ligger i, fordi at vandet ellers kan efterlade striber, når det tørrer. 

 

  1. Vask altid hele gulvet 

Det lyder måske ondsvagt, men det er altid en god idé at vaske hele gulvet med det samme, da du skal vaske gulvet, imens det er vådt. Hvis du stopper halvvejs, så er det tydeligt at se, hvor du er nået til, hvilket ikke giver en pæn gulvvask. 

 

  1. Brug altid 2 spande

Det er en fordel, at bruge 2 spande til din gulvvask, da den ene spand kan være fyldt med sæbe og lunket vand og den anden med rent vand, som du kan vride moppen i. På den måde får du vasket dit gulv på den bedst mulige måde. 

 

  1. Husk at vride gulvmoppen

Uanset, hvilket trægulv du har, så er det følsomt overfor vand. Derfor er det vigtigt altid at vride gulvmoppen grundigt, inden du vasker gulvet. Hvis der ligger søer af vand på gulvet, når du er færdig, kan det lave mærker i gulvet. 

 

Nu ved du, hvordan du skal vaske dit trægulv, men har du et ludbehandlet, lakeret, olieret eller sæbebehandlet trægulv, så følg rådende nedenfor. 

 

Sådan vasker du et ludbehandlet trægulv

Hvis du har et ludbehandlet trægulv i boligen, bør du vaske gulvet med hvid- eller natursæbe. Hvis det er behandlet med hvid lud, bør du anvende hvid sæbe. Ligeledes er det natur ludbehandlet, bør du anvende natur sæbe. 

 

Sådan vasker du lakeret trægulve

Hvis du har et lakeret trægulv, bør du anvende laksæbe til gulvvasken. Hvis gulvet er behandlet med klar lak, bør du bruge natur laksæbe, eller er gulvet behandlet med hvidpigmenteret lak, bør du bruge hvidpigmenteret laksæbe. 

Sådan vasker du olierede trægulve

Hvis dit trægulv er behandlet med olie, bør du anvende oliesæbe til gulvvasken. Er gulvet behandlet med hvidpigmenteret olie, bør du anvende hvid oliesæbe og ligeledes, hvis dit gulv er behandlet med naturolie, bør du anvende natur oliesæbe. 

 

Hvis du har nogle spørgsmål til, hvordan du behandler dit trægulv, så er du altid velkommen til at kontakte os og få gode råd omkring rengøring af trægulve.