Gulvafslibning

GulvafslibningHos Gulvafslibning-priser.dk er det DBF der står for opgaverne. Vi har mere end 20 års erfaring med gulvafslibning og kan i løbet af ganske kort tid se, hvilken type afslibning, der er nødvendig for både at få et flot resultat og kun slibe det nødvendige.

Beregn pris  – klik her

Det betyder en gulvafslibning hos os er den mest skånsomme behandling du kan opnå på dit gulv og slutresultatet altid bliver både flot og slidstærkt mange år frem.

De sidste mange år har vi været fast tilknyttet flere danseskoler, der har særligt høje krav til kvaliteten af gulvoverfladen, men som også har behov for afslibning oftere end i private hjem. Det stiller store krav til erfaring og know how.

Den viden vi har oparbejdet gennem årene får du med i vores faste lave priser uden merpris.

Hvad bør du være opmærksom på ifm. en gulvafslibning?

Er du i tvivl om din gulvtype kan afslibes? Læs vores guide her.

Er du i tvivl om hvilken type efterbehandling dit nye gulv skal have? Læs vores guide til behandling her

Er gulvet særligt slidt, er der dybe ridser og mærker? Så kontakt vores gulvservice for uforpligtende gratis rådgivning, så vi sikrer os du får den bedst mulige behandling af dit gulv.

Sådan udføres en Gulvafslibning

Gulvet skal klargøres til gulvafslibning før vi går i gang.
Vær særligt opmærksom på, at lister vil blive beskadiget, hvis de ikke afmonteres før afslibningen påbegyndes.

Sørg for lange gardiner er hængt op og alt fra gulvet er ryddet.

Vi anvender branchens bedste maskiner, men vær opmærksom på, at trods de er dyre og gode alligevel støver under arbejdet.
Luk døre til tilstødende lokaler, fjern gerne blomster og billeder fra vægge og sørg for efterfølgende støvsugning.

Skal boligen sættes istand f.eks. ved fraflytning, er det bedst at få udført gulvafslibning før malerarbejde på gulvlister udføres.

Vi tilbyder også at stå for maleropgaven i din bolig – kontakt os for et samlet tilbud, der er ofte meget at spare ved at få begge opgaver udført hos os.

Når gulvet er afslebet behandles overfladen af flere omgange og der må forventes tørretid alt efter den valgte type overfladebehandling.

Under tørring må gulvet ikke anvendes.

Guide

Inden du giver dig i kast med at slibe dit gulv selv, skal du gøre dig klart, at det måske ikke er så ligetil som man skulle tro. Det tager for det første lang tid og det er sværere at bruge gulvslibemaskinen, end du måske forestiller dig, da den skal føres jævnt over gulvet, men er både stor og ganske tung. Man kan desværre også hurtigt komme til at ødelægge gulvet med mærker og fordybninger. Mange vælger derfor at få professionelle gulvslibere til at gøre arbejdet for at være sikre på et godt resultat.

Har du alligevel mod på at give dig i kast med arbejdet selv eller bare overvejer det, er det en god ide at læse det nedenstående. I det vil du nemlig få tips om, hvordan du skal gribe gulvslibningen an samt, hvilket værktøj det er godt at anvende. Der udover beskrives det, hvad du ikke skal gøre, så du undgår at ødelægge dit gulv under slibningen.

Hvilket udstyr og værktøj er nødvendigt

Når du selv skal slibe dit trægulv er det vigtigste naturligvis en slibemaskine af god kvalitet og i god stand. I det fleste byggemarkeder og i nogle farvehandlere kan man leje en slibemaskine. Der findes forskellige typer af slibemaskiner og forskellige priser. De findes både til slibeark og til slibebånd. Gulvslibermaskinerne til bånd bliver betragtet som de bedste. Slibebåndet til maskinen er et sandpapirsbånd og kan købes, der hvor du henter gulvslibemaskinen. Ud over selve gulvslibemaskinen skal du også bruge en kantsliber. Den er til at komme ind i hjørnerne og kanterne på gulvfladen. Kantsliberen kan du leje det samme sted som selve gulvslibemaskinen.

Du skal for øvrigt være opmærksom på, at hvis det er et parketgulv, du skal slibe eller et andet gulv, hvor der kun skal slibes et tyndt lag af, skal du ikke vælge en almindelig gulvslibemaskine, men derimod en rondelsliber. Den kan du også leje i et byggemarked eller ved en farvehandler.

En nyttig huskeliste

Herunder er oplistet de ting, du skal bruge for at slibe dit gulv.

  • Du skal leje en gulvslibemaskine (eller rondelslibemaskine) og en kantsliber
  • Du skal have 4 forskellige slags sandpapir. Kornstørrelser: 120 eller 100, 60, 36 og 24
  • Det er godt at have en minihøvl
  • Sørg for at have åndedrætsværn og høreværn – det både støver og larmer meget at slibe et gulv.
  • Du skal have en hammer og en dyknagle
  • Alt efter hvordan du ønsker gulvets overflade, skal du have: lak, lud/natursæbe, olie/polermaskine
  • En gulvmoppe du kan vaske gulvet med
  • En malerrulle til at påsmøre lak eller olie

Hvordan gør du?

Det første du skal gøre er at slå eventuelle søm 2-3 mm ned i gulvet med dyknaglen og hammeren, så de ikke kommer i karambolage med gulvslibemaskinen. Så sliber du iført åndedrætsværn og høreværn. Gulvet skal slibes over 4-5 gange med de forskellige slags sandpapir. Start med det groveste – korn 24. Med det sliber du på tværs af gulvbrædderne. Det samme med korn 36, men i den modsatte retning. Slib nu med korn 60 til du har et jævnt gulv. Herefter slibes med korn 100 eller 120 på langs af brædderne. Du kan afslutte med sandpapir, der er endnu finere. Derefter bruger du kantsliberen i hjørnerne og langs med gulvets kanter. De steder du ikke kan komme til med denne, bruger du minihøvlen. Dernæst skal gulvet støvsuges og have en overfladebehandling.

OBS! Vær opmærksom på at hvis du står stille med gulvslibemaskinen i længere tid end 2 sekunder, vil der opstå mærker og fordybninger, som er næsten umulige at få væk igen. Så stop ikke undervejs! Især ved start og stop af maskinen skal du være påpasselig med ikke at stå stille. Derudover skal hele gulvet slibes i et stræk uden forstyrrelser. Du skal sætte mindst 10 timer af til arbejdet.